Regresyon Terapisi Travmaları İyileştirir mi?

Çok stresli, korkutucu veya üzücü olaylardan geçmek bazen travma olarak adlandırılır. Psikolojik travma, zihinsel travma veya psikotravma, kaza, tecavüz, tecavüz gibi üzücü bir olaya veya bir dizi olaya verilen duygusal bir tepkidir. Travma , bireyin başa çıkma yeteneğini aşan, çaresizlik duygularına neden olan, derinden üzücü veya rahatsız edici bir olaya verilen yanıttır.

Çok stresli, korkutucu veya üzücü olaylardan geçmek bazen travma olarak adlandırılır. Psikolojik travma, zihinsel travma veya psikotravma, kaza, tecavüz, tecavüz gibi üzücü bir olaya veya bir dizi olaya verilen duygusal bir tepkidir.

Travma , bireyin başa çıkma yeteneğini aşan, çaresizlik duygularına neden olan, derinden üzücü veya rahatsız edici bir olaya verilen yanıttır.

Regresyon terapisi öncelikle şu andaki duygusal tepkilerinizi etkileyebilecek geçmiş deneyimleri daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için kullanılır. Çoğu durumda, Regresyon Terapisi, çocukken travmatik deneyimler yaşamış kişilerin bu anıların davranışlarını şimdi nasıl etkilediğini belirlemelerine yardımcı olmak için kullanılır.

Geçmiş travmayı çözmek ve belirli (daha önce açıklanamayan) davranışların nereden geldiğini ortaya çıkarmak da dahil olmak üzere, hafıza regresyonu yoluyla bilinçaltınızın kilidini açmanın birçok faydası olabilir.
Bir hastanın travmaya belirli bir şekilde nasıl ve neden tepki verdiğini anlamak, hastanın kendisiyle olan ilişkisini geliştirir ve onlara nasıl gelişeceklerine dair daha net bir resim verir.
Gerileme terapisi aynı zamanda terapistlerin hastalarının sorunlarının özüne inmelerine yardımcı olur, böylece hasta için bireyselleştirilmiş bir tedaviyi daha hızlı geliştirebilirler.

Hiç geçmişinizin sizi geride tuttuğunu hissettiniz mi? Bazen daha fazla anda olmayı veya acı veren anıları geride bırakmayı dilersiniz. Belki bir şeyi hatırlamakta zorlanıyorsunuz ama bunun zihninizde bir yerlerde saklı olabileceğini hissediyorsunuz.

Bir terapist, daha önceki bir zamana veya önceki bir yaşama geri dönmenize (geri dönmenize/yeniden yaşamanıza) yardım ettiğinde, onların amacı, şu andaki sorunlarınızı çözmenize yardımcı olmak olabilir. Geçmiş durumlarla ilgili duyguları bulmak ve çözmek için regresyon tekniklerini kullanabilirler, böylece mevcut durumunuz hakkında daha iyi hissedebilir ve günlük yaşamınızı iyileştirebilirsiniz. Çoğu durumda, travmayı iyileştirmek için regresyon terapisi kullanılır.